Kwaliteitsverbetering

Coaching Cindy HansenBinnen het koor Whale City Sound wordt continu gewerkt aan kwaliteitsverbetering. Externe coaches begeleiden het koor om de zangtechniek op een steeds hoger niveau te brengen en de muzikaliteit te verbeteren. Aan ademhalingstechnieken en de choreografie, de subtiele bewegingen die de songs ondersteunen en het showelement er in brengen, wordt veel aandacht besteed. Ook wordt het zingen in kleinere groepen gestimuleerd. Niet alleen is het zingen in octet of kwartet erg leuk om te doen, maar ook het totale koor profiteert ervan. Hoe beter ontwikkeld de stem is en hoe meer getraind het oor, des te groter is de kans op muzikaal succes.

De koorleden studeren ook thuis achter de computer. De partijen uit een muziekstuk kunnen de leden downloaden en zelf de eigen partij instuderen. Daarmee bereiken we dat we snel een nieuwe song kunnen brengen.

De specifieke arrangementsregels en het showelement maken de barbershop harmony zangstijl zo bijzonder. Uitleggen is zo lastig, je kunt het beter gewoon doen! "Had ik dit maar eerder geweten, dan was ik er 10 jaar geleden mee begonnen!", is een veel gehoorde verzuchting bij nieuwe leden. Ons advies: zorg dat je die verzuchting voor bent!