Stempartijen en repertoire

Whale City Sound zingt ballads, uptempo songs en easy beats. Zo zingen wij nummers als A Wink And A Smile, Something,  Every Breath You Take, Tonight, Music Of The Night en Hallelujah. We downloaden onze ingezongen stempartijen van onze weblog, repeteren enige tijd mét bladmuziek, maar kennen onze partij in een paar weken en gaan dan muziek maken! En natuurlijk treden we op zónder bladmuziek.

De 'lead' (tweede tenor) zingt de melodielijn. De 'bass' is het fundament van het akkoord, de drijvende kracht. De 'baritone' is de verbindende schakel tussen de lead en de bass. Zou de baritone niet zingen dan ontbreekt er iets aan het akkoord; zingt hij wel, dan is het lastig te ontdekken waar zijn partij nu precies zit. De 'tenor' (eerste tenor) tenslotte is als de poedersuiker op de taart. Zingen de andere partijen exact goed, dan kun je de tenorpartij feitelijk al horen. Het is voor hem dan bijna een kwestie van invullen en het akkoord afmaken. 

In de barbershop harmony gaat het muzikaal vooral om het produceren van 'ringing chords' (de onder- en boventonen) en in de presentatie om de geloofwaardigheid.