Geschiedenis

Barbershop Showkoor Whale City Sound werd in september 1986 opgericht in Zaandam. De naam van het koor is ontleend aan de walvisvaarthistorie van de Zaanstreek. Zaandam is nog steeds de thuishaven van het koor.

Barbershop is een gemakkelijk in het gehoor liggende manier van close harmony singing. Barbershop heeft een eigen ontstaansgeschiedenis en staat als zodanig los van andere close harmony stijlen. Er wordt vierstemmig gezongen zonder muzikale begeleiding (a capella)

Ruim vijftig mannen – variërend in de leeftijd van 20 jaar tot 65+ -  zingen speciale arrangementen die worden ondersteund door een dynamische choreografie. Het repertoire loopt uiteen van de klassieke barbershopsongs tot ballads en up-tempo songs en evergreens van onder andere The Beatles.  

Whale City Sound beweegt zich op de top van Barbershop Singing en is negen voudig kampioen van Nederland, de laatste keer in 2015 in Veldhoven. Nationale bekendheid kreeg het koor onder meer in 2007 door het succesvolle televisieoptreden bij Korenslag, gepresenteerd door Henny Huisman, dat door de EO-televisie werd uitgezonden.

Whale City Sound treedt onder andere op tijdens korenfestivals, bedrijfsfeesten en kerkconcerten en wordt geregeld gevraagd in binnen- en buitenland.