Whale City Sound eerste op BALK TOPfestival

0

Whale City Sound  is zaterdag 31 oktober eerste geworden in de categorie 1e klasse pop- en musicalkoren op het BALK Topfestival in De Doelen in Rotterdam. 

Door deze prestatie plaatste het zich automatisch voor de topklasse van het festival in 2017.

Aan de wedstrijden namen 83 koren en groepen deel in drie klassen en negen categorieën. WCS nam het onder leiding van dirigent Martijn Hoeksema in zijn categorie op tegen zeven andere koren. De juryvoorzitter sprak bij zijn bekendmaking van het resultaat over de fantastische focus van het koor , een grote beleving van de songs en een mooie klankkleur.

De stichting BALK (Bond voor A-capella en Lichte muziek zingende Koren) had WCS, dat voor het eerst deelnam, op grond van zijn prestaties in barbershop competities waarin het negen achtereenvolgende keren landskampioen werd, ingedeeld in de 1e klasse pop- en musicalkoren. Andere deelnemers hadden zich gekwalificeerd via voorrondes. Bij BALK zijn 300 koren aangesloten met samen 10.000 zangers en zangeressen.

De songs die WCS in de middagcompetitie ten gehore bracht, waren achtereenvolgens Can You Feel The Love Tonight (Elton John),  Ob La Di Ob La Da ((John Lennon/Paul McCartney), Every Breath You Take (Sting), Hallelujah (Leonard Cohen) en A Wink And A Smile (Mark Shaiman/Ramsey Mclean).  Door de eerste plaats kwam het, evenals andere winnaars, uit in de avondshow, waar Every Breath You Take werd gezongen.

De uitslag van de deelnemers in de categorie waarin WCS uitkwam:

1e klasse popkoren

1             Whale City Sound

2             AkoorT

3             Swing Coöperation

4             Mainport Barbershop Singers

5             Focus

6             POPenzo

7             Bloom

8             Seaside Rendez Vous