Granny's pride

Oosthuizen
This group is for hire
Contact Email: 
Rehearsal Location: 
de Krommert 31
oosthuizen

Informatie  over het Barbershop kwartet Granny’s Pride

 

Lead           Pieter Boes

Baritone     Johan Dessing

Tenor         Huub Weenink

Bass           Henk Velink

 

Awards       Twee maal bronzen medaille winnaars tijdens de Nederlandse kampioenschappen Barbershop kwartet zingen;  in 1998 en 2008.

Website      Nog niet

Locatie        Zaandam

Videolink   Granny's Pride @EBC2009 contest - YouTube

 

Vier leden van Whale City Sound,  gegrepen door de sensatie van het kwartet zingen, vonden elkaar tijdens de koorrepetities. 

Deze vier; Pieter Boes lead, Henk Velink bass, Dick Hoeksema tenor en Herald Hoeksema baritone, vormden in 1995 het kwartet Granny’s Pride en waren het er over eens dat sound en entertainment de meeste aandacht moesten krijgen, want naast verrassend om te horen moet een kwartet ook boeiend zijn om naar te kijken.

 

Regelmatig zijn er optredens; van familiefeestjes tussen de schuifdeuren tot een galafeest in een schouwburg en dan blijkt dat de inspanning beloond wordt.

Een verslaggever van de Noord Hollandse krant schreef eens; “De heren van Granny’s Pride weten aan hun zangkunst een humoristische presentatie te koppelen. Hierdoor raakt het publiek extra betrokken. De zang was zuiver en de stemmen klonken in een goede verhouding”. Die positieve opmerking konden we mooi in onze zak steken J

 

Nu, 20 jaar later, bestaat Granny’s Pride nog steeds, alhoewel er wel enkele mutaties plaats vonden. Tenor Dick Hoeksema werd in 2001 opgevolgd door Piet Obbema die in 2008 weer werd opgevolgd door Huub Weenink  en zeer recentelijk gaf baritone Herald Hoeksema het stokje over aan Johan Dessing.

 

In deze samenstelling wordt de  keuze van het repertoire  vooral  bepaald door een gezamenlijke liefde voor mooie akkoorden en de wil om muziek te maken met gevoel en emotie.

 

Granny’s Pride  zingt 4 stemmige a capella close harmony muziek in de Barbershop stijl.  Grotendeels in het Engels maar zo nu en dan ook wel in het Nederlands. Zowel ballads, easy beats als uptempo songs staan op het repertoire, waarbij zowel standards uit het Barbershop repertoire alsook de meer close harmony arrangementen en songs van bijvoorbeeld de Beatles, de Beach Boys en Billy Joel aan bod komen.

Indien gewenst zingt GP ook wel iets dat buiten het gebruikelijke repertoire valt. Een speciaal verzoek van een jubilaris, bruid of bruidegom of een bedrijf. Dat kan zijn een Maria-lied ("dat zong de moeder van de bruidegom altijd") een populaire topper uit vroegere jaren of een of ander clublied.

Hier onder een aantal nummers die GP momenteel op het repertoire heeft staan.

  • Lullabye van  Billy Joel
  • Blackbird / I will, een medley van de Beatles
  • Nevertheless
  • I’m gonna live ‘till I die
  • Mam’selle
  • Great Day
  • Old Cape Cod
  • Etc. etc.

Voor boekingen of ander soort informatie over het kwartet gelieve contact op te     nemen met Henk Velink, De Krommert 31 1474 PN Oosthuizen.                                 

Telefoon nummers: 0299 404063 en  0650240922

 

E-mail adres: [email protected]