Wie zijn Wij

Hallo! Wij zijn Whale City Sound, de zingende mannen uit Zaandam, ooit een stad van walvisvaarders. Van walvissen is bekend dat ze zingen. Nou, wij zingen ook! Al meer dan 35 jaar. En inmiddels komen onze zangers uit de wijde omgeving: niet alleen de Zaanstreek, maar ook Waterland, Kennemerland, Amsterdam Noord. Van Den Helder tot Haarlem, van Andijk tot Maarssen.

Barbershop-singing, dat is ons ding: lekkere swingende, vierstemmige close-harmony, met een vleugje show. American classics, zoals (klik en kijk!) Georgia on my mind en Come fly with me.

 

In ons werkzame leven zijn wij postbezorger, leraar, manager, metaalwerker, aannemer, financieel adviseur, huisschilder, agent, belasting-consulent, marinier, rijschoolhouder. Of al pensionado… en we wonen van Den Helder tot Haarlem, van Andijk tot Maarssen, van Alkmaar tot Amsterdam.

 

Elke woensdagavond komen we samen om te repeteren in onze prachtige oefenlocatie in Koog aan de Zaan. Met veel plezier, gelach, gezelligheid. Maar ook met opperste concentratie, onder leiding van een prof, onze superdirigent Chiel van Tok. Want wij staan voor kwaliteit: alleen met een perfecte samenklank, tone-of-voice en ‘presence’ kunnen we een swingende show neerzetten! En dat doen we dan ook, zo’n 10 keer per jaar treden we op. Op festivals, (bedrijfs)feesten en officiële gelegenheden. Voluit, klik en kijk maar eens hier!

Onze missie: Whale City Sound streeft er naar om als barbershopkoor in Nederland de hoogste vocale kwaliteit gekoppeld aan de beste performance te bieden.
Daartoe bieden wij onze leden een uitdagend programma om hun vocale kwaliteit, presentatie en persoonlijke ontplooiing in a capella zingen te verbeteren.
Ons doel is om bij optredens het publiek met oog, oor en hart te entertainen.