Geschiedenis

Barbershopkoor Whale City Sound werd in september 1986 opgericht. De naam van het koor is volgens barbershoptraditie ontleend aan de thuishaven van het koor Zaandam waar vroeger de walvisvaart floreerde.  WCS zingt a capella en is in het close harmony-genre gespecialiseerd in de barbershopstijl die gekenmerkt wordt door fraaie harmonieën en een expressieve presentatie.  Het koor heeft een gemiddelde bezetting van 40 leden, variërend in de leeftijd van 25 jaar t /m  65+.

Whale City Sound voormalig landskampioen barbershopsinging bij 'Holland Harmony' is  lid van BALK, de 'Bond van A capella zingende Lichte Koren' en daar ingedeeld in de hoogste categorie de zg. 'Topklasse'.

Whale City Sound heeft in de loop der jaren op grote podia gestaan, waaronder het Concertgebouw en de Westerkerk in Amsterdam. In 'De Duif' in Amsterdam werden van 2014 t/m 2016 veel geprezen kerstconcerten gehouden. En natuurlijk waren er in onze eigen Zaanstreek legio optredens.  In een wat “grijzer” verleden, in 2007,  verwierf het koor nationale bekendheid door het succesvolle televisieoptreden bij “Korenslag”. Maar ook het naar buitenland werd gereisd met optredens in o.a. Duitsland, Engeland, Polen en de Verenigde Staten.

Anno nu  is Whale City Sound nog altijd een veelgevraagd koor met gemiddeld 8 tot 10 optredens per jaar.