Blog van Peter Kas

Onze dirigent Martijn Hoeksema heeft besloten om m.i.v. 1 januari 2016 te stoppen bij

Whale City Sound.  Martijn kan zijn drukke werkzaamheden niet langer combineren met het dirigentschap van Whale City Sound.

 

Martijn is sinds 1995 zanger en assistent-dirigent van Whale City Sound en vanaf 2003 eerste dirigent. Onder zijn leiding heeft Whale City Sound 6 achtereenvolgende landskampioenschappen behaald.  

Naast vele trips met WCS naar het buitenland en talrijke optredens was Martijn als artistiek leider verantwoordelijk voor de recente zeer succesvolle kerstconcerten in De Duif in Amsterdam.

Het kerstconcert op 19 december in de Duif zal het laatste concert worden onder zijn gedreven leiding.

 

              

Betreft:” friends and family night”.

 Zaandam, 16 September 2014

 

 

Beste vrienden, vriendinnen en familie van Whale City Sound.

 

Het bestuur van Whale City Sound heeft het genoegen u uit te nodigen om op dinsdagavond 28 oktober onze gast te zijn op een speciale ” friends and family night”. Met deze avond willen wij u bedanken voor uw trouwe, morele en financiële steun aan ons koor. Die steun immers, stimuleert ons en maakt het mogelijk op koers te blijven en ons te blijven ontwikkelen.

 

In verband met het 30-jarig bestaan in 2016 maakt Whale City Sound een promotour langs een aantal plaatsen in Noord-Holland.

Het eerste concert werd gehouden in de “Grote Kerk” in Oosthuizen.

Het tweede concert brengt ons naar Westzaan in de prachtige “schuurkerk” uit 1731.

Kaarten ad. € 10,00 (incl. koffie / thee en cake na afloop van het concert)  kunnen worden besteld door overmaking van … x € 10,00, op

IBAN NL75INGB0006255461 t.n.v. BHC Whale City Sound Westzaan.

Uw kaarten liggen dan op naam van de betaler klaar bij de ingang van de Kerk.  

Vooraf aan het concert zijn vanaf 14.00 eventueel ook kaarten te koop.

Whale City Sound  is zaterdag 31 oktober eerste geworden in de categorie 1e klasse pop- en musicalkoren op het BALK Topfestival in De Doelen in Rotterdam. 

Door deze prestatie plaatste het zich automatisch voor de topklasse van het festival in 2017.

Aan de wedstrijden namen 83 koren en groepen deel in drie klassen en negen categorieën. WCS nam het onder leiding van dirigent Martijn Hoeksema in zijn categorie op tegen zeven andere koren. De juryvoorzitter sprak bij zijn bekendmaking van het resultaat over de fantastische focus van het koor , een grote beleving van de songs en een mooie klankkleur.

Het bestuur meldt met gepaste trots dat met ingang van 1 januari 2016 Floor van Erp is aangesteld als dirigent van ons koor als opvolger van Martijn Hoeksema.

Vanaf april jl., na het bekend worden van het voorgenomen vertrek van Martijn,  is er naarstig gezocht naar - en gesproken met kandidaten die aan onze eisen zouden kunnen voldoen. En dat is met Floor helemaal gelukt.   En bij zijn auditie voor het koor bleek de “klik” wederzijds.

 

Maandag 13 juli  jl werden de handtekeningen al gezet onder het contract!

Pagina's